Openingstijden

We zijn weer open!

We zijn weer open op onze normale openingstijden: woensdag t/m zondag 12.30-17.00 uur.
Om open te mogen blijven moeten de museummedewerkers de volgende richtlijnen zorgvuldig toepassen. U kunt daarbij bijzonder behulpzaam zijn door deze richtlijnen zelf zorgvuldig toe te passen:

Koop hier uw tickets online.
Voor groepen of speciale wensen, neem gerust contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag!

Het museum mag toegang bieden aan maximaal 70 huishoudens. Groepsbezoeken, met of zonder begeleiding, zijn ook weer mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.
Volg altijd de aanwijzingen van de suppoost op. 
Natuurlijk geldt ook bij ons: houdt 1,5 meter afstand.
Op basis van de richtlijnen van de overheid wodt het dragen van een mondkapje dringend aangeraden. Mondkapjes zijn bij de kassa te koop.
Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging, stel je museumbezoek dan uit!
Maak gebruik van de desinfectie materialen die op diverse plaatsen in het museum beschikbaar zijn. Toiletten, trapleuningen en andere veel aangeraakte oppervlakken worden extra gereinigd.
Betaal in het museum enkel met pin (bancontact).


Kijk bij onze evenementen voor deze speciale activiteiten.

Toegangsprijzen

Volwassenen € 7,50
Kinderen t/m 5 jaar  gratis
Jeugd vanaf 6 jaar t/m 17 jaar      € 4,00 inclusief Doe-boekje

Het museum accepteert de Museumkaart

Toegankelijkheid

Het gehele museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers
Bij de ingang van het museumgebouw zijn parkeerplaatsen voor bezoekers met een invalidenparkeerkaart. Er is gelegenheid om direct bij de entree in- en uit te stappen
Er zijn rollators en een rolstoel voor gratis gebruik beschikbaar. Het is raadzaam vooraf telefonisch te reserveren.  Voor de rolstoel is een begeleider nodig.
Mindervaliden en slechtzienden kunnen een hulp- of geleidehond meenemen.
Niet-geleidehonden mogen in een rugzak/draagzak worden meegenomen.
In andere gevallen mogen honden aangelijnd op het baasje wachten in onze ‘hondenbar’, bij de receptie.
Alle voorzieningen op een rijtje (op basis van gegevens van GoldenCrossData):

 

Groepsbezoek

Zowel voor volwassenen als kinderen kunnen we voor groepen speciale arrangementen aanbieden. Dankzij onze enthousiaste vrijwilligers geeft je rondleiding net nog een ander beeld van het museum.
Voor groepen met kinderen of bijvoorbeeld kinderfeestjes, heeft het museum een practicumlokaal waar de kinderen onder begeleiding technische knutselpakketten of andere proefjes doen.

Schoolgroepen € 4,00 p.p.
per 15 leerlingen 1 begeleider verplicht  Begeleiding gratis
Groepen van minimaal 10 personen € 6,00 p.p.
Groepen vanaf 30 personen € 5,00 p.p.
Begeleide rondleiding (Ned.talig) € 20,00 (per gids voor max. 10 personen)
Begeleide rondleiding Duits, Engels en Frans     op aanvraag

 

Arrangementen

Het bezoek aan het museum is prima te combineren met andere activiteiten. Er zijn verschillende arrangementen, maar desgewenst kunnen ook arrangementen op maat gemaakt worden: 

Industrie en haven in één dag!
Op zoek naar een unieke groeps-daguitstap in Zeeland? Bezoek het stoerste museum van Nederland, het Industrieel Museum en combineer dit met een bezoek aan het interessante, interactieve haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen. Een perfecte combinatie voor een leuke dag uit! kijk hier voor meer informatie.

 

 

Vesting en industrie
Combineer een rondleiding met een gids door Sas van Gent met een bezoek aan het museum. Een dagje uit waarbij je 's morgens alles te weten komt over deze vestingstad, de bijzondere kerk, een laatste stukje bolwerk, 's Middags duik je in het industriéle verleden van Sas van Gent en Zeeland, met natuurlijk alle andere aspecten die het museum te bieden heeft. Kijk hier voor meer info over dit rondje Sas.

 

Rondjes Sas
In de omgeving van het museum zijn verschillende fiets- en wandelroutes mogelijk.die met een museumbezoek te combineren zijn. Kijk hier voor alle rondjes Sas.

 

 

Museumfietsrondje
Combineer een fietstocht met een leuk museumbezoek. Deze fietsroute omschrijft 2 routes: één route van het Industrieel Museum Zeeland naar museum het Warenhuis en via een andere route kan de omgekeerde weg gevolgd worden. Museum het Warenhuis in Axel biedt een mooie blik op het leven in de 19e eeuw.  Kijk hier voor meer info over dit rondje Sas.

 

Zaalverhuur

In het museum zijn er diverse mogelijkheden om met een groep, naast een bezoek aan het museum, ook gebruik te maken van een van onze zalen voor bijvoorbeeld vergaderingen of andere bijeenkomsten. Mail ons voor de mogelijkheden en tarieven.

Horeca

Het museum heeft een beperkte horecagelegenheid, waar u in industriële sfeer iets kunt drinken met wat lekkers. Op aanvraag kan er een uitgebreider assortiment worden aangeboden.
In Sas van Gent zijn diverse horecagelegenheden, op loopafstand van het museum, waar een lunch of diner genuttigd kan worden.

Contact

Industrieel Museum Zeeland
Westkade 114
4551 LA Sas van Gent
0115-690985

Voor algemene zaken en groepsbezoeken: info@industrieelmuseumzeeland.nl

Voor jeugdactiviteiten: jeugd@industrieelmuseumzeeland.nl

Volg ons op:
Facebook: Industrieel Museum Zeeland
Instagram: industrieel_museum
LinkedIn: Industrieel Museum Zeeland

Route

Bij het museum is voldoende parkeergelegenheid. Mocht de parking op hele drukke dagen toch vol zijn, dan is er op loopafstand op het Keizer Karelplein ook een ruime parkeergelegenheid.

Het museum is per bus bereikbaar. Vanaf halte Sas van Gent – Bolwerk is het slechts 5 minuten lopen naar het museum. Klik hier voor de beste route met het openbaar vervoer.

 

Het Industrieel Museum Zeeland bedankt:
Wilt u het museum ook steunen? Klik dan hier!