Openingstijden

Ons museum is geopend van woensdag t/m zondag van 12.30-17.00 uur.

Om uw museumbezoek veilig te laten verlopen moeten de museummedewerkers de volgende richtlijnen zorgvuldig toepassen. U kunt daarbij bijzonder behulpzaam zijn door deze richtlijnen ook zelf toe te passen:

Koop hier uw tickets online.
Voor groepen of speciale wensen, neem gerust contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag!
Wil je vaker het museum bezoeken? Dan is onze vriendenpas misschien iets voor jou. Voor slechts 25 euro ben je het hele jaar welkom en kun je telkens iemand meenemen!

Het museum mag toegang bieden aan maximaal 70 huishoudens. Groepsbezoeken, met of zonder begeleiding, zijn ook weer mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.
Volg altijd de aanwijzingen van de suppoost op. 
Natuurlijk geldt ook bij ons: houdt 1,5 meter afstand.
Op basis van de richtlijnen van de overheid wodt het dragen van een mondkapje dringend aangeraden. Mondkapjes zijn bij de kassa te koop.
Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging, stel je museumbezoek dan uit!
Maak gebruik van de desinfectie materialen die op diverse plaatsen in het museum beschikbaar zijn. Toiletten, trapleuningen en andere veel aangeraakte oppervlakken worden extra gereinigd.
Betaal in het museum enkel met pin (bancontact).


Kijk bij onze evenementen voor deze speciale activiteiten.
Museumbezoek combineren met andere activiteiten.

Toegangsprijzen

Volwassenen € 7,50
Kinderen t/m 5 jaar  gratis
Jeugd vanaf 6 jaar t/m 17 jaar      € 4,00 inclusief Doe-boekje
Vriendenpas* € 25,00

Het museum accepteert de Museumkaart
Tevens lopen er diverse kortingsacties, o.a. via ANWB. 

* De Vriendenpas geeft een jaar lang gratis toegang tot het museum. Bij elk bezoek mag een andere bezoeker met jou gratis mee naar binnen.

Groepsbezoek

Zowel voor volwassenen als kinderen kunnen we voor groepen speciale arrangementen aanbieden. Dankzij onze enthousiaste vrijwilligers geeft je rondleiding net nog een ander beeld van het museum.
Voor groepen met kinderen of bijvoorbeeld kinderfeestjes, heeft het museum een practicumlokaal waar de kinderen onder begeleiding technische knutselpakketten of andere proefjes doen.

Schoolgroepen € 4,00 p.p.
per 15 leerlingen 1 begeleider verplicht  Begeleiding gratis
Groepen van minimaal 10 personen € 6,00 p.p.
Groepen vanaf 30 personen € 5,00 p.p.
Begeleide rondleiding (Ned.talig) € 20,00 (per gids voor max. 10 personen)
Begeleide rondleiding Duits, Engels en Frans     op aanvraag

 

Toegankelijkheid

Het gehele museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers
Bij de ingang van het museumgebouw zijn parkeerplaatsen voor bezoekers met een invalidenparkeerkaart. Er is gelegenheid om direct bij de entree in- en uit te stappen
Er zijn rollators en een rolstoel voor gratis gebruik beschikbaar. Het is raadzaam vooraf telefonisch te reserveren.  Voor de rolstoel is een begeleider nodig.
Mindervaliden en slechtzienden kunnen een hulp- of geleidehond meenemen.
Niet-geleidehonden mogen in een rugzak/draagzak worden meegenomen.
In andere gevallen mogen honden aangelijnd op het baasje wachten in onze ‘hondenbar’, bij de receptie.
Alle voorzieningen op een rijtje (op basis van gegevens van GoldenCrossData):

 

Zaalverhuur

In het museum zijn er diverse mogelijkheden om met een groep, naast een bezoek aan het museum, ook gebruik te maken van een van onze zalen voor bijvoorbeeld vergaderingen of andere bijeenkomsten. Mail ons voor de mogelijkheden en tarieven.

Horeca

Het museum heeft een beperkte horecagelegenheid, waar u in industriële sfeer iets kunt drinken met wat lekkers. Op aanvraag kan er een uitgebreider assortiment worden aangeboden.
In Sas van Gent zijn diverse horecagelegenheden, op loopafstand van het museum, waar een lunch of diner genuttigd kan worden.

Route

Bij het museum is voldoende parkeergelegenheid. Mocht de parking op hele drukke dagen toch vol zijn, dan is er op loopafstand op het Keizer Karelplein ook een ruime parkeergelegenheid.

Het museum is per bus bereikbaar. Vanaf halte Sas van Gent – Bolwerk is het slechts 5 minuten lopen naar het museum. Klik hier voor de beste route met het openbaar vervoer.

 

Het Industrieel Museum Zeeland bedankt:
Wilt u het museum ook steunen? Klik dan hier!