Vertelcafé Dorst

Op dinsdag 16 april kun je naar een interessant verhaal luisteren over de rol die dranken gespeeld hebben in ons dagelijkse leven van de prehistorie tot nu. Bert Zandvoort vertelt er alles over.
Dranken spelen een cruciale rol in het dagelijks leven van mensen over de hele wereld. Of het nu gaat om het stillen van dorst, het verschaffen van energie of simpelweg het verwennen van onze smaakpapillen, drankjes zijn een integraal onderdeel van onze cultuur en dagelijkse routine. Dranken zijn veel meer dan alleen dorstlessers. Ze representeren verschillende periodes in onze geschiedenis, vanaf het ontstaan van de landbouw, de ontdekkingsreizen, de  industriële revolutie tot de globalisering.
In de lezing wordt het verhaal verteld van de prehistorie tot de huidige tijd. Elke drank representeert de ontwikkeling van de technologie, verandering van cultuur en de invloed op historische gebeurtenissen.
Dranken zijn niet alleen smakelijk, maar ook cultureel en sociaal belangrijk. Ze verbinden mensen en vormen een essentieel onderdeel van onze samenleving.
De lezing start op 19.30 uur. Tickets (6 euro) zijn hier te bestellen.

• Mammoet
  • Yara