Draaiende motoren 25 september

Op een “draaiende motoren”-dag demonstreren we doorlopend hoe de museumstukken tot leven gebracht kunnen worden. Elke motor heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen en zeker het starten is altijd een hele gebeurtenis. De Kromhout wordt bijvoorbeeld eerst warm gestookt met een brander en voor de Deutz is een startlont noodzakelijk. Voor de echte techneuten zullen de typische uitlaatgeluiden van de verschillende motoren als muziek in de oren klinken.

Verder is op deze dag een bezoek aan ons vernieuwde 3D lab zeker een aanrader! We hebben een speciale lasersnijder en wie weet neem jij hiervan een leuke verrassing mee naar huis! Een gratis kopje koffie (of thee of fris voor de kinderen) maken deze dag compleet.

Er is deze dag geen speciaal tarief, dus je kunt gewoon een normaal toegangsticket bestellen met als datum 25 september. Op deze dag is de tunnel tolvrij, dus ideaal om een keer vanaf "de overkant” ons museum te bezoeken!