Daar kijk je met je handen!

Daar kijk je met je handen!

Daar kijk je met je handen!

Daar kijk je met je handen!

Welkom in het Industrieel Museum Zeeland

Het Industrieel Museum Zeeland is gevestigd in de monumentale suikerloods in Sas van Gent. Het museum verrast de bezoeker met vele aspecten van industrie in het algemeen en die van Zeeland in het bijzonder. Het Industrieel Museum Zeeland is geen gewoon museum. Het is kijken EN doen, want hier kijk je met je handen! Een bezoek aan het Industrieel Museum Zeeland is een must voor de echte industrie- en techniekliefhebber. Maar meer nog maken we kinderen en volwassenen die ‘niks met industrie hebben’ enthousiast met onze collectie, activiteiten en interactieve opstellingen. De imposante machines, het innovatieve technische vernuft van toen en nu, maar ook aspecten als veiligheid, energie en logistiek komen op een interactieve manier aan bod. Voor iedereen is dit museum een leerzame belevenis. Want groot of klein, iedereen kijkt toch graag met zijn handen! Klik hier voor onze algemene folder met meer informatie.

Evenementen

Wisseltentoonstelling Krachtpatsers

Wisseltentoonstelling Krachtpatsers

Onze nieuwe wisseltentoonstelling laat op een (deels) interactieve manier de ontwikkeling van krachtbronnen en gereedschappen vanaf de steentijd tot nu zien. Van spierkracht tot kernenergie.

Lees meer
Jubileumdag

Jubileumdag

Op zaterdag 2 juli vieren wij ons 5 jarige jubileum! Op deze speciale dag zijn er verschillende leuke activiteiten en is de toegang GRATIS!

Lees meer

Nieuws

Word jij ook vrijwilliger?

Misschien is vrijwilliger zijn bij ons museum wel iets voor jou? Kom op zaterdag 27 november vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden!

Lees meer

Lespakket scholieren

Woensdag 16 september hebben we ons lespakket voor groep 1 en 2 voor het eerst uitgetest,. Een superenthousiaste groep 1 van basisschool Laureyn uit Phillipine, mocht als eerste deelnemen aan de bezoekles in het museum.

Lees meer

Willem Wolff prijs

De verzameling prikklokken van het Industrieel Museum Zeeland is uniek. Dat vindt het KIVI (koninklijk Instituut voor Ingenieurs) ook. Donderdag 9 september werd de Willem Wolff prijs uitgereikt.

Lees meer

Ook op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief

Het Industrieel Museum Zeeland bedankt:
Wilt u het museum ook steunen? Klik dan hier!